немецкие АС из каталогов типа квеле и некерман

uriy

2 ранг
Реакции
363
Страна
Ukraine
это точно ширпотреб?
Ну ладно, пусть будет акустика массового производства среднего ценового диапазона. Сути это особо не изменит. Ожидать высоких показателей от подобной акустик, не стоит.

KSV

1 ранг
Реакции
6,163
Страна
Россия
Город
Москва
Имя
Сергей
вот я и спрашиваю - есть ли у кого систематический или хоть единичный опыт с такой акустикой? вон соседние темы по Diaton DS-201 и CATH 120 какие то негативные
Раз будет возможность послушать самому, то всякие обсуждения уходят на задний план.

Andrew271

3 ранг
Реакции
18
Страна
UA
выясняется следующее про эти мелкие красивые акустики: в габаритах с30 - с30 по бокареву лучше.
да бывает что эти акустики лучше колбасит, бывает интереснее середина (это без измерений), сильно приятные на вид, на середине чутье больше. но ощутимого улучшения при цене 70-100уе я не нашел, что бы покупать (((((((((((((((((((((((((

Святослав_

1 ранг
Реакции
2,858
Страна
Україна
Город
Бердянськ
От і добре, що розібралися. Не потрібно буде переплачувати.
Значно дешевше доопрацювати звичайні S-30.

Andy_PL

1 ранг
Реакции
572
Страна
UA
От і добре, що розібралися. Не потрібно буде переплачувати.
Значно дешевше доопрацювати звичайні S-30.
Считаю, что как не насилуй Ы-30, а звука купольных 50мм средников Браун/Хеко или 40мм Грюндиг\Телефункен и подобных там никогда не появится (это главное), как и качественных пищалок и хороших НЧ. За 100 баксов попадались трёхполоски от Браун, с НЧ бумажными 165мм, тканевыми куполами 50мм и 19мм, на мой слух - от RRR по звуку они далеки.

Святослав_

1 ранг
Реакции
2,858
Страна
Україна
Город
Бердянськ
Ну ви і порівнююте - НЧ діаметром 125 з діаметром 165, двохсмугову з трьохсмуговою, та ще й з куполами 50 та 19 мм.
Але для більшості суттєвої різниці не буде. Ну, такої, щоб переплачувати за "німецький звук".
Один раз спроектував трьохсмугову з 5" НЧ на базі доопрацьованого 10ГД-34, та паперовими СЧ розміром 80х80 мм, і паперовими ВЧ.
І не пошкодував. Замовник був у захваті.
У маленьких НЧ динаміків одна біда - мале лінійне об'ємне зміщення. Спотворення швидко наростають з гучністю. Це питання вирішується лінеаризацією зміщення доробкою МС та ЗК, або низьким розділенням смуг, з використанням широкосмугових динаміків у якості СЧ/ВЧ.
Або те і те разом.
В "радіві" колись була стаття про АС у вигляді НЧ блоку з 10ГД-34, і 1ГД-50 в ролі СЧ/ВЧ в окремому маленькому поворотному корпусі, поверх НЧ блоку. Чудове рішення.

Последнее редактирование:

Andy_PL

1 ранг
Реакции
572
Страна
UA
Ну ви і порівнююте - НЧ діаметром 125 з діаметром 165, двохсмугову з трьохсмуговою, та ще й з куполами 50 та 19 мм.
Я порівнюю АС приблизно одного розміру. Так, 30-та в норм стані буде вдвічі-втричі дешевша, але то ж не шматок хлібу, що купуєш щодня. Якість, як на мене - неспівставна взагалі. Я б ще зрозумів 10АС-248, але за них зараз (з програвачем) десь біля 90-100 баксів і хочуть.

Andrew271

3 ранг
Реакции
18
Страна
UA
так стоял вопрос лучше с30 примерно в таких габаритах и незадорого. а ота трехполоска с купольниками и 17см нч это denon\heco sc-300 и цена у нее с доставкой будет 4 цены с30. так можно и dali с пару к присматривать)

Святослав_

1 ранг
Реакции
2,858
Страна
Україна
Город
Бердянськ
А я б не зрозумів 10АС-248. Колгосп якийсь, та й годі.
Ну хоча б такі:
Чи вас постійно на трьохсмуговки тягне?

Andy_PL

1 ранг
Реакции
572
Страна
UA
А я б не зрозумів 10АС-248. Колгосп якийсь, та й годі.
Ну хоча б такі:
Чи вас постійно на трьохсмуговки тягне?
Бо ще у минулому були в мене і такі Клівери. Правда, пізніше за 10АС-248. Мені не дуже подобався звук - і тепер я розумію чому: 25ГДН-1 і 6ГДВ-4 разом не пара. А в 10АС-248 той самий НЧ, кращій ФІ, і, головне - притомний СЧ, і це міняє ситуацію докорінно. Навіть без переробки фільтрів, просто з аттенюатором на слух, в 35АС-1 і клонах заміна 15ГД-11 на 5ГДШ-5 давала помітний ефект. Звук СЧ - це основа звуку всієї АС. Тому для мене -три смуги і краще купол на СЧ, навіть для маленьких АС.

Andy_PL

1 ранг
Реакции
572
Страна
UA
так стоял вопрос лучше с30 примерно в таких габаритах и незадорого. а ота трехполоска с купольниками и 17см нч это denon\heco sc-300 и цена у нее с доставкой будет 4 цены с30. так можно и dali с пару к присматривать)
Braun L530 розміром менші за Ы-30, і за 100 баксів бувають на OLX. Все одно - краще слухати наперед, і краще - зі свого носія знайому музику. На Braun німці не закінчуються, але раджу з купольними СЧ і наперед слухати.

Святослав_

1 ранг
Реакции
2,858
Страна
Україна
Город
Бердянськ
Вже повідомляв, що кого "підсаджував" на купольні СЧ, не переходили потім на конусні.
Купольні брав або готові, або виготовляв сам.
Правда, останнє тестування показало, що сотові СЧ не залишили жодного шансу купольним.
Але там значно складніша конструкція.
Тому для мене -три смуги і краще купол на СЧ, навіть для маленьких АС.
Як кажуть - губа не дура - купольні СЧ.
В мене є задумка компактного купольного СЧ/ВЧ динаміка, з діаметром купола 30 мм, на базі відповідної ВЧ головки.
Відмінність буде в наявності ЦШ, та більш термостійкій ЗК.
Спеціально для роботи з мало чутливими НЧ головками розміром 4" - 5".
Таким чином можна буде відійти від трьохсмуговості, що для компактних АС проблемно.

Andy_PL

1 ранг
Реакции
572
Страна
UA
Вже повідомляв, що кого "підсаджував" на купольні СЧ, вже не переходили на конусні.
Купольні брав або готові, або виготовляв сам.
Правда, останнє тестування показало, що сотові СЧ не залишили жодного шансу купольним.
Але там значно складніша конструкція.

Як кажуть - губа не дура - купольні СЧ.
В мене є задумка компактного купольного СЧ/ВЧ динаміка, з діаметром купола 30 мм, на базі відповідної ВЧ головки.
Відмінність буде в наявності ЦШ, та більш термостійкій ЗК.
Спеціально для роботи з мало чутливими НЧ головками розміром 4" - 5".
Таким чином можна буде відійти від трьохсмуговості, що для компактних АС проблемно.
Чому проблемно? Всі купольні СЧ мають зачинену конструкцію і літрів зайвих не займають?

Святослав_

1 ранг
Реакции
2,858
Страна
Україна
Город
Бердянськ
Фільтр надто сильно розростається, це перше..
Ну і один динамік, навіть трохи складніший, краще за два динаміка.
30-мм купол цілком здатен впоратись з діапазоном, скажімо, 800-20000 Гц, при роботі з мало чутливими і невеликими НЧ головками.
Тим більше, що цей динамік планується низькоіндуктивним.
Звісно, він не потягне роботу на таку смугу з 8" НЧ головками, бо буде перевантаженим.
Не всі СЧ купольники мають закриту конструкцію. Мій працює на напівсферичний жорсткий бокс, розміщений в АС. Він має ПАО у вигляді смужок технічної повсті у вікнах рами, та поглинач в отворі керну. Механічна добротність приводиться до значень в межах 0,8-1,2.
Той же 20ГД-1 теж по суті відкритий, але комплектується власним боксом.
Німецькі закриті СЧ купольники теж не відмовились би від звукопоглинача в порожнині МС.
І від КЗ витків на низу керну теж.

Антон К

3 ранг
Реакции
90
Страна
Россия
Город
Краснодарский край
Концептуально с вами согласен, имею пару бериллиевых 28 мм ВЧ, резонанс у них в районе 500 Гц. После того, как я добавил в заднюю камеру и отверстие керна звукопоглотителя, они на небольшой громкости вполне способны работать от 800 Гц. С самыми высокими частотами есть небольшие проблемы, но меня та область уже мало волнует.

Andy_PL

1 ранг
Реакции
572
Страна
UA
Не всі СЧ купольники мають закриту конструкцію. Мій працює на напівсферичний жорсткий бокс, розміщений в АС.
Я кажу за ті, що бачив. По суті - і в Вас буде закрита, різниця в розмірі.

Німецькі закриті СЧ купольники теж не відмовились би від звукопоглинача в порожнині МС.
І від КЗ витків на низу керну теж.
Мабуть, гірше точно не буде. Я не розбирав ті Брауни. Може, там щось звукопоглинаюче та КЗ виток є? Маю якісь чеські купольні СЧ десь 38мм з величезним боксом - треба розібрати і подивитися, вони пара, але звучать не однаково, і є ознаки колгоспу...

Святослав_

1 ранг
Реакции
2,858
Страна
Україна
Город
Бердянськ
Можливо, вже ремонтувались, і невдало.
Закриті купольні СЧ навряд чи мають щось з переліченого. Деякі розбирав, там прості МС, без заморочок.
Єдині купольні СЧ з КЗ витком це 20ГД-1 від 35АС-021, з решіткою. Наступна їхня модифікація вже без нього.

Andy_PL

1 ранг
Реакции
572
Страна
UA
Ці Естонії - мій фаворит в радянські часи. Довго збирав гроші і довго користувався ними. Від них і пішла любов до купольних СЧ. :)

Можливо, вже ремонтувались, і невдало.
Мабуть, я їх купив за невеликі гроші, але все відкладаю препарацію.

Статистика форума

Темы
2,594
Пользователи
2,059
Новый пользователь
Boojin
Сверху Снизу