Электроника-012 стерео

• Автор темы Автор темы edik58
  • Дата начала Дата начала

edik58

3 ранг
Реакции
44
Баллы
19
Страна
Украина
Город
Кривой Рог
Имя
Сергей
140419185.jpg изображение_viber_2023-10-07_14-48-46-904.jpg
Прикупил этот аппарат.Чудесная косметика,голова ГЗМ 043 рабочая.Всё работает.Но есть вопрсы.Что и чем смазывать,куда и что доливать?При старте и стопе кратковременные посторонние звуки,при дальнейшей работе всё ок.И подзадержать бы время опускания тонарма,малёхо диск не успевает набрать обороты.

Последнее редактирование модератором:
Обслужити мікроліфт - розібрати, промити шток, змастити ПМС 200000.
Зняти верхній субдиск, зняти пасик, витягнути диск з валом, промити вал і кульку спиртом, змастити маслом для швейних машин; зібрати в зворотньому порядку (диск опускається дуже повільно).

Обслужити мікроліфт - розібрати, промити шток, змастити ПМС 200000.
Зняти верхній субдиск, зняти пасик, витягнути диск з валом, промити вал і кульку спиртом, змастити маслом для швейних машин; зібрати в зворотньому порядку (диск опускається дуже повільно).
Дякую!

Як "добратись" до мікроліфта знаєте ?

Як розібрати це чудо знаю.Я G600C повністью перебрав.

Трансформатор тихий ? Якщо гудить - варто замінити (підходить від Арії).
Для початку відрегулюйте висоту мікроліфта - можливо тонарм стоїть на ньому занизько. Це просто, завантажте інструкцію з інтернету.
Також потрібно відбалансувати тонарм.

Транс не чути.Інструкція є,все зробив.

Вот тут не всё так хорошо.Когда передирали с Торенса -*улучшили*.

Краще вкоротити тонарм. Базу можна поміняти, але зміниться баланс триноги.

1. З короткого - там де додали байонетну гайку.
2. Тоді треба робити другий стіл. І не з Електроніки 012, а 011.
3. Дивитися п.2.

Окрім ефективної довжини і бази є ще кут корекції - потрібно дивитися, чи він оптимальний для 10". Або розрахувати базу по наявній ефективній довжині і куту корекції.

Окрім ефективної довжини і бази є ще кут корекції - потрібно дивитися, чи він оптимальний для 10". Або розрахувати базу по наявній ефективній довжині і куту корекції.
Это должно помочь
image018_0002.jpg

2. Тоді треба робити другий стіл. І не з Електроніки 012, а 011.
Ага, родной - консервнобаночный.

Последнее редактирование модератором:
1. С какого конца прикажите?
2. Жалко, 10" не 12", но уже́ не 9"
3. Уж лучше базу.
Я укоротил бы с двух сторон, если "улучшили" обе. 9" тонарм оптимален по массе для многих среднего уровня бошек, а 10-12 смотрят в сторону жестких по комлаенсу массивных .Остальные будут телепаться.

Кут корекції цього тонарма обговорювали на багатьох площадках, але точне значення мені не відоме.
Вкорочувати треба лише з короткої сторони - виглядає так, що добавили байонетну гайку для зйомного шела, а розміри "трубки" залишили як для незнімного.
Поиглушити "консервну банку" можна наклеюванням на бляху "стола" тонкого автомобільного антивібраційного покриття.

PS. Якщо його робити не для колекції, а для себе, потрібно міняти трансформатор на тор з "банком", робити нове управління двигуном, відкоректувати геометрію тонарму. Я так і зробив, окрім нової плати управління.
PPS. Але слухаю Електроніку 017С з ГЗМ "Корвет- 128". Не зважаючи, що в неї 8" тонарм.

Кут корекції цього тонарма обговорювали на багатьох площадках, але точне значення мені не відоме.
Вкорочувати треба лише з короткої сторони - виглядає так, що добавили байонетну гайку для зйомного шела, а розміри "трубки" залишили як для незнімного.
Поиглушити "консервну банку" можна наклеюванням на бляху "стола" тонкого автомобільного антивібраційного покриття.

PS. Якщо його робити не для колекції, а для себе, потрібно міняти трансформатор на тор з "банком", робити нове управління двигуном, відкоректувати геометрію тонарму. Я так і зробив, окрім нової плати управління.
PPS. Але слухаю Електроніку 017С з ГЗМ "Корвет- 128". Не зважаючи, що в неї 8" тонарм.
Плату управления мотором сильно посоветую взять от ЭП-101, Рижской Радиотехники.
Там выход на мотор сделан как по фирме, фазу сдвигает отдельный усилитель с регулировкой фазового сдвига, можно на слух убирать вибрации мотора в ноль. И мощность привода куда выше. нежели в Б1-01 и прочих в линейке.

Это должно помочь
Кут корекції, практично, змінити не можна - дуже важко зігнути трубку в домашніх умовах без деформації та пошкодження.
На мою думку, єдиним вірним рішенням є визначення кута корекції даного тонарма, розрахувати його нове значення при зміні довжини трубки і тоді вибрати оптимальний розмір і базу.
Тобто, необхідно розраховувати похибку тренінгу для кожної розрахованої установленої бази при зміні ефективної довжини і кута корекції. Не думаю, що даний апарат вартує таких зусиль; хоча можна і "побавитися".

Плату управления мотором сильно посоветую взять от ЭП-101, Рижской Радиотехники.
Оптимальний варіант.
Я хотів скомбінувати таку плату з схемою Електроніка Б1-04: там одновібратор керує польовиком, який змінює амплітуду напруги на двигуні - при старті штатна, а коли "блін" набере відповідні оберти знижується ( додатково зменшуються вібрації.

Кут корекції, практично, змінити не можна - дуже важко зігнути трубку в домашніх умовах без деформації та пошкодження.
На мою думку, єдиним вірним рішенням є визначення кута корекції даного тонарма, розрахувати його нове значення при зміні довжини трубки і тоді вибрати оптимальний розмір і базу.
Тобто, необхідно розраховувати похибку тренінгу для кожної розрахованої установленої бази при зміні ефективної довжини і кута корекції. Не думаю, що даний апарат вартує таких зусиль; хоча можна і "побавитися".
А я помню, удивлялся, думал, что показалось, привозили на ремонт этот Д012, тонарм какой-то собачий, непривычно длинный .И микролифт плохо работал, зависал, медленно опускался. И автостоп дрянной, оптический. Попила кровушки эта пакость.
К тому же кто-то туда влез и всю кучу подстроечников на плате управления мотором раскрутил нахрен. И я без схемы по-пластунски разбирался. Разобрался. Но осадок остался.

Оптимальний варіант.
Я хотів скомбінувати таку плату з схемою Електроніка Б1-04: там одновібратор керує польовиком, який змінює амплітуду напруги на двигуні - при старті штатна, а коли "блін" набере відповідні оберти знижується ( додатково зменшуються вібрації.
доброе решение, уважаю.

Я укоротил бы с двух сторон, если "улучшили" обе. 9" тонарм оптимален по массе для многих среднего уровня бошек, а 10-12 смотрят в сторону жестких по комлаенсу массивных .Остальные будут телепаться.
Отрезать тоже не получится, трубка согнута градусов под 30 навскидку.
Короче, шаблон ставить и смотреть, может они тонарм удлинили, базу укоротили, угол загнули. Может в результате и вырулили. Без шаблона по двум точкам никак

А я помню, удивлялся, думал, что показалось, привозили на ремонт этот Д012, тонарм какой-то собачий, непривычно длинный .И микролифт плохо работал, зависал, медленно опускался. И автостоп дрянной, оптический. Попила кровушки эта пакость.
К тому же кто-то туда влез и всю кучу подстроечников на плате управления мотором раскрутил нахрен. И я без схемы по-пластунски разбирался. Разобрался. Но осадок остался.
012, Д012 - прямопривідна.
З рештою - повністю погоджуюсь. Там в напруги регулюються, і оберти, і нуль на виході... А скільки гемору з підбором ємності конденсаторів для зниження детонації. Зекономили. Схема управління оригіналу подібна до Радіотехніки.
А ще "стакан" - в днщі завальцований стальний диск (додаткові шуми), його теж варто переробити. Одним словом - хороший конструктор для вивчення програвачів вінілових платівок.

Отрезать тоже не получится, трубка согнута градусов под 30 навскидку.
Короче, шаблон ставить и смотреть, может они тонарм удлинили, базу укоротили, угол загнули. Может в результате и вырулили. Без шаблона по двум точкам никак
На скільки пам'ятаю - кут корекції там замалий, якщо вкоротити трубку з короткого кінця він збільшиться з одночасним зменшенням ефективної довжини; параметри можна підібрати до наявної установленої бази.
Кажуть, що геометрія тонарма Електроніки 030 правильна, але в мене такого не було.
Хотів на 012 поставити незнімний шел від Веги, але він не підходить. Маю дві 012 - одна в стоці з документами, друга - для експериментів.

На скільки пам'ятаю - кут корекції там замалий, якщо вкоротити трубку з короткого кінця він збільшиться з одночасним зменшенням ефективної довжини; параметри можна підібрати до наявної установленої бази.
Кажуть, що геометрія тонарма Електроніки 030 правильна, але в мене такого не було.
Хотів на 012 поставити незнімний шел від Веги, але він не підходить. Маю дві 012 - одна в стоці з документами, друга - для експериментів.
Бесит штырь из ржавой стальной проволоки , вколоченный в байонет шелла Электроники . В родной замок он становится, фирменный шелл тоже, а вот вкрутить этот шелл в фирменный тонарм не получилось, кривая ржавая железка на шелле цепляется за края щели. Нет слов.

Оце я підняв хвилю!

В нас теж можна купити, навіть подібний до оригінального:

Навіть, подібний на оригінал:

Можливо, в топікстартера не все так погано: трапляються тонарми з правильною ефективною довжиною (їх випускало декілька заводів) і ГЗМ "штатна", хоча зараз можна підібрати набагато кращу.
Але, в цілому, нормальний апгрейду даного програвача буде коштувати як декілька таких самих і за ці гроші можна купити нормальний вінтаж. Якщо хочеться таки пасиковий і є доступ до обладнання його варто якісно переробити.

Можливо, в топікстартера не все так погано: трапляються тонарми з правильною ефективною довжиною (їх випускало декілька заводів) і ГЗМ "штатна", хоча зараз можна підібрати набагато кращу.
Але, в цілому, нормальний апгрейду даного програвача буде коштувати як декілька таких самих і за ці гроші можна купити нормальний вінтаж. Якщо хочеться таки пасиковий і є доступ до обладнання його варто якісно переробити.
Все именно так, как вы пишете. Купить, потом доводить до уровня. Причины разные, возня одна.

В нас теж можна купити, навіть подібний до оригінального:
Себе приобрел SME разных, Пионер, AT , и еще не помню. Они лучше всего согласованы с бошками по массе. Есть и Техникс, дубоватый , тяжелый. иногда нужен

думаю, что штатная ГЗМ-00... какая-нибудь может вписаться своим комплаенсом до массы того тонарма 10". Но за столько лет демпфер может высохнуть нахрен, а может разболтаться. А то могут владельцы бошки его и эпоксидкой залить, чтобы не болтался. Попадался такой ужас.

Раз уж тут обсуждаются разные модели, рискну спросить - а Электроника ЭП060 приличная вещь или нет? Были у меня и Феникс 005, и Эстония 010, но прижился 060-ый. Правда, давно на антресоли - винил очень редко слушаю.

... а Электроника ЭП060 приличная вещь или нет? ...
Хороша річ. Клон, по пам'яті, Фішера 6255. Тільки там електроніка дуже наворочена (не випускалися в СРСР спеціальні "мікросхеми" для програвачів).
В мене його не було, тому більш детально відповісти не можу.

Хороша річ. Клон, по пам'яті, Фішера 6255. Тільки там електроніка дуже наворочена (не випускалися в СРСР спеціальні "мікросхеми" для програвачів).
В мене його не було, тому більш детально відповісти не можу.
там привод настолько "прямой", что диск и есть ротор - меня это в своё время и заинтересовало. Электроника - да, навёрнутая очень. Но больше интересовал вопрос, насколько там качественно выполнен тонарм. С ГЗМ-055 и 155 он отлично работал, на мой вкус.

Статистика форума

Темы
3,347
Пользователи
2,576
Новый пользователь
grushar
Назад
Сверху Снизу